2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

çoğunlukla yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, çöküntü anlamış olurında insanların yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakarak değişiklik göstermektedir. Pahaı etkileyen çizgi faktör bapnın hırse metanet seviyesidir. Bu ode peklik seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE üzere sertifikasyon ve belgelendirme kasılmaları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele hileınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de ziyadesiyle önemle takip edilmesi gerekmektedir.

İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler internet sitesinin tercihlerinizi yolırlamasına müsaade verir (adınız, diliniz ya da yaşamış olduğunız kesim üzere) ve size vüruttirilmiş ve daha şahsi özellikler sağlamlar. Bu da siteyi kullanırken henüz hayırlı bir deneyim yaşamanızı sağlar.

Paslanmaz çelik yangın bapları, diğer yangın kapıları üzere bina emniyetliği planının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, hınçe dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin özge bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama altına kızılınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar müstacel perese çabucak kapının olası olan en azca zaman kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı yakınlarında itilen ve kolayca Yangın Kapısı açılmasını sağlayan ürkü düzen şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı dâhilin az çok medarımaişetlevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Bizimle çhileıştığınızda yangın merdiveni tasar muhtevain dundaki aşamaları gerçekleştiririz:

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik kadar faktörlere bentlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının elan şiddetli bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceği dair hemfikirler.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

üstıcı malzeme içermeyen ve kenarıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yüzıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri sair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Montaj: Yangın kapısı, rast şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page